Istu mukavasti kun pelaat tietokoneella

By Mikel Mayer on Monday, April 10, 2023
Filled Under: Blogi, Pelit

Tietokonepelaaminen on yleistynyt hyvin paljon, ja yhä useampi pelaa erilaisia pelejä koneella vapaa-ajallaan. Kuitenkin tietokoneella pelaamisessa on otettava huomion myös hyvä ergonomia. Istumalla mukavasti ja tukevasti, pelaaminen on ergonomisempaa ja esimerkiksi selkäkivut eivät ole yhtä yleisiä.

Tietokoneella pelaaminen parantaa hyvinvointia

Monen mielestä pelaaminen on aivan turhaa, ja se ei tuota mitään järkevää. Kuitenkin esimerkiksi Yle uutisoi, kuinka tietokoneella pelaaminen myös lisää nuorten hyvinvointia. Pelaamisessa on hyvin paljon potentiaalia. Esimerkiksi yhteydenpito ystäviin voi olla monelle päivittäistä pelaamisen ansiosta. Jos pelaaminen on päivittäistä, kannattaa ergonomiaan kiinnittää vielä enemmän huomiota. Pelaamiseen on kuitenkin olemassa myös tukea, jos tuntuu, että pelaaminen on ristäytynyt käsistä.

Miten huolehtia peliergonomiasta?

Peliergonomian ylläpitämiseen on tarjolla erilaisia tarvikkeita. Tuoli on varmasti niistä tärkein. Tutustu ja katso hyvä valikoima netistä ja etsi itsellesi sopivat tarvikkeet pelaamiseen.

Liika istuminen ei ole hyväksi, vaikka istuminen muuten voikin toimia palauttavana toimintana. Terveyshaittoina voi olla esimerkiksi nivelten jäykkyys, aineenvaihdunnan heikkeneminen ja pitkäaikaissairauksien riskin lisääntyminen. Hyvällä peliergonomialla voit kuitenkin vaikuttaa näihin asioihin.

Jos peliasento on tuolissa ergonominen, ovat yläkehon lihakset rennossa asennossa. Rento asento mahdollistaa myös nopean reagointikyvyn pelaamisessa. Oikeanlainen peliasento vähentää myös rasitusvammojen syntymistä. Pistä siis oma pelipisteesi kuntoon: katso milaista tuolia tällä hetkellä käytät, onko sinulla hiirimattoa, kuinka korkea pöytäsi on, yltävätkö jalat maahan ja miltä peliasento ylipäätään tuntuu.