Rankalauta voi auttaa pelastettavan siirtämisessä

By Mikel Mayer on Monday, May 27, 2024
Filled Under: Blogi

Monet toivovat itselleen hyvää arpaonnea, mutta joskus käy huono tuuri ja kohdalle sattuukin uuden auton tai rahaisan arpapotin sijaan onnettomuus. Tällaisissa tilanteissa kullanarvoisia voivat olla esimerkiksi ensiaputaidot.

Monelle voi olla ensisiteiden, kiristyssiteiden ja kantositeiden kaltaiset tarvikkeet tuttuja ensiapukursseilta, mutta myös yleissivistävä ymmärrys pelastajien käyttämistä muista välineistä tuskin on haitaksi. Esimerkiksi pelastajien joskus käyttämä väline, rankalauta.

Osana pelastusta

Rankalauta on potilaan siirtämiseen tarkoitettu lauta, jonka tarkoituksena on auttaa potilaan siirtämisessä, jos esimerkiksi epäillään vammaa. Tällaisia rankalauta voi ostaa verkosta tuotteita on saatavilla erikseen lapsille ja aikuisille tarkoitettuina malleina. Esimerkiksi sivustolla Ensiaputarvike.fi on saatavilla valikoima erilaisia malleja, värejä ja rankalautapaketteja.

Rankalaudoista on saatavilla erilaisia vaihtoehtoja, ja esimerkiksi tätä rankalautaa, voidaan kuvauksen mukaan käyttää myös vesipelastuksessa, kallio- tai vuoriolosuhteissa, sekä teillä tai kotona. Kyseistä rankalautaa kerrotaan myös voivan käyttää röntgenissä, magneettikuvauksissa, sekä tietokonetomografiassa. Rankalautoja on saatavilla myös lateksittomina, korotetuilla ja extra-isoilla kädensijoilla, jotka voivat tehdä sen käyttämisestä helpompaa.

Tieto voi vähentää tuskaa

On varmaankin kohtuullista todeta, että mitä hätäensiaputaitoihin tai pelastustilanteisiin muuten tulee, ei ole haitaksi lisätä omaa ymmärrystään. Erilaisilla kursseilla voi lisätä tietämystään tai vaikka vain palauttaa mieleen jo opittuja asioita. Verkkokaupan Ensiaputarvike.fi valikoimasta löytyy ensiaputarvikkeita niin yksityishenkilöille, kuin yrityksillekin ja he tarvittaessa auttavat asiakkaita oikean tuotteen valitsemisessa.